top of page

Over Sayira Maruf

Ik studeerde af als klinisch psycholoog aan de Ugent (2004). Daarna volgde ik nog een master na master conflict and development (Ugent, 2008).

 

Sinds 2008 ben ik actief in de socio-culturele sector. De thema’s gender en diversiteit vormen de rode draad doorheen mijn professioneel parcours. Ik bouwde expertise op in gender- en diversiteitsthema’s.

Ik merkte dat ik altijd wou doorvragen en dieper graven tijdens interviews en/of workshops. Bovendien delen mensen makkelijk hun verha(a)l(en) met mij. Daardoor besefte ik: ‘De psychologie heeft me nooit los gelaten, hiermee moet ik iets doen'.

In 2020 verliet ik de socio-culturele sector. Sindsdien ben ik als deeltijds lector verbonden aan de opleiding toegepaste psychologie aan een hogeschool. Mijn leerhonger leidde mij tot de opleiding seksuologie (Ugent) die ik in 2020 aanvatte.

 

De kennis en ervaring die ik over gender en diversiteit opdeed, neem ik natuurlijk mee in mijn praktijk.

Ik heb een bijzondere interesse in klachten en problematieken waarmee ‘personen van kleur’, en het bijzonder vrouwen 'van kleur', geconfronteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan de psychische impact van dagelijks racisme en discriminatie. De impact van racistische en/of discriminerende ervaringen worden vaak onderschat. Als ‘vrouw van kleur’ sta ik hier zeker bij stil. Personen met vragen op vlak van hun genderidentiteit kunnen bij mij terecht.

Consultaties in het Nederlands en Engels. In het geval van andere talen, ben ik bereid om met tolken te werken. Online consultaties behoren ook tot de mogelijkheid.

Over ons
bottom of page